You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

VTT-tochten

VTT 75 km

Inschrijving en start:

  • 48 km > 7.00 - 9.30 uur
  • 36 km > 7.00 - 10.30 uur
  • 25 km > 7.00 - 10.30 uur

 

Leden Cycling Vlaanderen / VWB / FCBW: € 4,00
Niet-vergunninghouders: + € 2,00

De mountainbikeroutes zijn aan hun zevende uitgave toe. 
Sinds 2018 zien ze er totaal anders uit. Na enkele jaren richting Erpe-Mere en Haaltert te zijn gefietst, kiezen de Wijngaardvrienden ervoor om hun tochten te oriënteren dwars door de Herzeelse beemden richting Vlaamse Ardennen en zijn Vlaamse klassieke hellingen.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en een drankje (een heerlijk streekbiertje De Ryck, broodjes, enz.), en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de Burcht.

Er kunnen 3 afstanden worden gefietst (27, 36 en 48 km). Er is dus voor elk wat wils met hier en daar een stevig stukje klimwerk, zodat de dikkebandenliefhebber hier zijn gading kan vinden. De mountainbiketochten slingeren zich door weg, bos en veld.

Starten doen we op de Burchtweide in het centrum van Herzele. We gaan richting Zottegem en verder naar Michelbeke waar we de Berendries en zijn flanken opzoeken. Na de omgeving te hebben verkend, rijden we verder richting Brakel waar we in De Rijdtmeersen aan de visvijver genieten van een eerste bevoorrading. De rit zet zich verder doorheen Brakel en Lierde constant op en af met o.a. de Elverenberg en de Potaardeberg. Voorbij Lierde zien we Geraardsbergen opduiken met zijn gekende Muur die we dan ook beklimmen in deze rit. Daar zal tevens de tweede bevoorrading plaatsvinden.

Kies je niet voor de Muur, dan kan er een kortere lus genomen worden richting Idegem. De lus van de Muur neemt je echter niet alleen mee naar de Muur maar ook naar een andere klassieker: de Bosberg. Na deze beklimming via onverharde wegen sluit deze lus opnieuw aan op de kortere afstanden om zo bij  een derde en laatste uitgebreide  bevoorrading aan te komen aan het Sas in Idegem.

 

Na deze energieboost zetten we het laatste stuk in richting Herzele. Onderschat dit stuk ook niet want het gaat ook steeds op en af door Smeerebbe-Vloerzegem en Steenhuize. Vervolgens fietsen we verder via Sint-Antelinks en Woubrechtegem door het mooie landschap met de heerlijke vergezichten richting Aaigem. De laatste 6 km brengen ons via het Kasteelpark “Graaf Du Parc-Locmarie” in Herzele naar de startplaats op de gezellige
Burchtweide.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje (een heerlijk streekbiertje De Ryck, een broodje, enz.), en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de Burcht.

 

Bekijk de verschillende VTT-tochten op RouteYou