You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Cyclo 55 km

Cyclo 55 km

Inschrijven en start:
7.00 tot 10.30 uur

Leden Cycling Vlaanderen / VWB / FCBW: € 4,00
Niet-vergunninghouders: + € 2,00

Hier krijgen we een licht heuvelachtige omloop. De tocht slingert zich doorheen de Dendervallei. De streek rond Geraardsbergen, bekend om zijn mattentaarten, maakt deel uit van de Vlaamse Ardennen

Er is één bevoorradingspost voorzien.

Deel 1

Na een aanloop vanuit Herzele naar Sint-Lievens-Esse en Wijnhuize, rijden we Erwetegem binnen langs de glooiende wegen van het Luiveld. Eens Lierde bereikt, komen we aan bij de eerste helling: de Waesberg. Wij verlaten Lierde en bereiken Everbeek via Deftinge.

Na de oversteek van de Dender fietsen we naar de Muur. De fietsers kunnen gebruikmaken van de alternatieve route, dus ook hier de keuze: met of zonder deze beklimming. Voorbij de top gaan we rechtstreeks naar Idegem met  een controlepost aan het Denderbrugje voor een uitgebreide bevoorrading.

Deel 2

Daarna sluit de tocht opnieuw aan op het parcours van 140 km. Er is nu nog 17 km te gaan. Het dorpje Idegem kondigt de finale aan. Steenhuize, Sint-Lievens-Esse en Herzele liggen bezaaid met kleine hellingen. Via brede wegen wordt het Herzeelse grondgebied terug bereikt, om zo opnieuw aan de startplaats te komen.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje (een heerlijk streekbiertje, broodje, hamburgers), en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de Burchtweide.