You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Cyclo 25 km

Cyclo 25 km

Inschrijving en start:
7.00 tot 10.30 uur

Leden Cycling Vlaanderen / VWB / FCBW: € 4,00
Niet-vergunninghouders: + € 2,00

Deze tocht is met uitzondering van de Korrestraat in Steenhuize volledig vlak en dus ideaal voor gezinnen en kinderen.

Er is één bevoorradingspost voorzien.

Deel 1

Vanuit de mooie en aangename startplaats op de grasweide achter de Herzeelse Burcht, gaat de tocht langs het smalle kasseiweggetje aan de kerk via het gemeentehuis naar de Molenstraat met de prachtige houten Molen Ter Rullegem. Vervolgens fietsen we verder naar Woubrechtegem en Sint-Lievens-Esse. Vanuit Sint-Lievens-Esse gaan we langs landelijke wegen verder naar Steenhuize. Hier gaat het via de hellende Korrestraat verder opnieuw richting Sint-Lievens-Esse voor de bevoorrading op de parking van Café De Paling na 13 km (tevens ook de bevoorradingsplaats van het parcours VTT 25 km en de derde bevoorrading van het traject VTT 75 km).

Hier is een sanitaire stop mogelijk (toilet op de parking). Voor wie wil is er ook een heerlijk glaasje gerstenat binnenin de gezellige herberg, De Paling.

Deel 2

Na de bevoorrading fietsen we langs de Pardassenhoek richting Grotenberge. We gaan verder langs de Leenstraat en de Hoogstraat met op de rechterzijde de mooie witte stenen Molen Ter Rijst, een andere bezienswaardigheid die Herzele rijk is.  Nu komt het einde van de tocht via de Ouden Dries en de Burgemeester De Matthysstraat  in Herzele vlug in zicht.

Eens aangekomen kan iedereen genieten van een lekker streekbiertje Arend De Ryck en een lekkere hap.

De kids kunnen deze tocht op zaterdag in groep en onder begeleiding meefietsen. Voor meer info: zie Kidsprogramma.