You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

VTT-tochten

Inschrijving en start:

  • 77 km & 67 km > 7.00 - 10.30 uur
  • 58 km & 48 km > 7.00 - 12.30 uur
  • 36 km & 25 km > 7.00 - 13.30 uur

Leden Cycling Vl. / VWB / FCBW:

  • 77, 67, 58, 48 en 36 km : € 6,00
  • 25 km: € 5,00

Niet-vergunninghouders: + € 2,00

De mountainbikeroutes zijn aan hun zevende uitgave toe.

Er kunnen 6 afstanden worden gefietst (25, 36, 48, 58, 67 en 77 km). Er is dus voor elk wat wils met hier en daar een stevig stukje klimwerk, zodat de dikkebandenliefhebber hier zijn gading kan vinden. De mountainbiketochten slingeren zich door weg, bos en veld.

Starten doen we op de Burchtweide in het centrum van Herzele richting Zottegem en verder naar Michelbeke waar we de Berendries en zijn flanken opzoeken. Na de omgeving te hebben verkend, rijden we verder richting Brakel waar we in De Rijdtmeersen aan de visvijver genieten van een eerste bevoorrading. De rit zet zich verder doorheen Brakel en Lierde constant op en af met onder andere de Elverenberg en de Potaardeberg. Voorbij Lierde zien we Geraardsbergen opduiken met zijn gekende Muur die we dan ook beklimmen in deze rit. Daar zal ook de tweede bevoorrading plaatsvinden.

Kies je niet voor de Muur, dan kan je een kortere lus nemen richting Idegem. De lus van de Muur neemt je echter niet alleen mee naar de Muur maar ook naar een andere klassieker: de Bosberg. Na deze beklimming via onverharde wegen, sluit deze lus opnieuw aan op de kortere afstanden om zo bij  een derde en laatste uitgebreide  bevoorrading aan te komen aan het Sas in Idegem.

 

Na deze energieboost zetten we het laatste stuk in richting Herzele. Onderschat dit stuk niet want het gaat hier ook steeds op en af doorheen Smeerebbe-Vloerzegem en Steenhuize. Vervolgens fietsen we verder via Sint-Antelinks en Woubrechtegem door het mooie landschap met de heerlijke vergezichten richting Aaigem. De laatste 6 km brengen ons via het Kasteelpark “Graaf Du Parc-Loc Marie” te Herzele naar de startplaats op de gezellige Burchtweide.

Nog even dit: de parcoursen van 67 km en 77 km zijn een niet te onderschatten tocht met een moeilijkheidsgraad (grote) C, maar zeer mooi met prachtige uitzichten en vergezichten en een al even prachtige natuur. Een aanrader dus voor wie niet afgeschrikt wordt door het zwaardere werk. De rit van 67 km bevat 550 hoogtemeters en de rit van 77 km zal flirten met 900 hoogtemeters en enkele pittige afdalingen. Kortom een niet te missen tocht, voor de meesten onder ons onbekend terrein.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje (een heerlijk streekbiertje De Ryck en/of een broodje), en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de Burcht.