You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

VTT

Inschrijven en start:

  • 77 km > 7u00 - 11u00
  • 67 km > 7u00 - 11u00
  • 58 km > 7u00 - 13u00
  • 48 km > 7u00 - 13u00
  • 36 km > 7u00 - 14u00
  • 27 km > 7u00 - 14u00

Leden Cy. Vl. / VWB / FCBW: € 5,00
Niet-vergunninghouders: + € 2,00

De mountainbikeroutes zijn aan hun zesde uitgave toe.
Sinds 2018 zien ze er totaal anders uit. Na enkele jaren richting Erpe-Mere en Haaltert te zijn gefietst, kiezen de Wijngaardvrienden ervoor om hun tochten te oriënteren dwars door de Herzeelse beemden richting Vlaamse Ardennen en zijn Vlaamse klassieke hellingen.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje: heerlijk streekbiertje De Ryck, broodjes en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de burcht.

6 afstanden kunnen er gefietst worden (27 – 36 – 48 – 58 – 67 & 77 km). Er is dus voor elk wat wils met hier en daar een stevig stukje klimwerk, zodat de dikkebandenliefhebber hier zijn gading kan vinden. De mountainbiketochten slingeren zich door weg, bos- & veldwegels.

Starten doen we op de Burchtweide in het centrum van Herzele richting Zottegem en verder naar Michelbeke waar we de Berendries en zijn flanken opzoeken. Na de omgeving te hebben verkend, rijden we verder richting Brakel waar we in de Rijdtmeersen aan de visvijver genieten van een eerste bevoorrading. De rit zet zich verder doorheen Brakel en Lierde constant op en af met o.a. Elverenberg en de Potaardeberg. Voorbij Lierde zien we Geraardsbergen opduiken met zijn gekende MUUR die we dan ook beklimmen in deze rit. Daar zal ook de tweede bevoorrading plaats vinden.

Kies je niet voor de MUUR dan kan er een kortere lus genomen worden richting Idegem. De lus van de MUUR neemt je echter niet alleen mee naar de Muur maar ook naar een andere klassieker, namelijk de Bosberg. Na deze beklimming via onverharde wegen sluit deze lus opnieuw aan op de kortere afstanden om zo bij  een derde en laatste uitgebreide  bevoorrading aan te komen aan het Sas in Idegem.

 

Na deze energieboost zetten we het laatste stuk in richting Herzele. Onderschat dit stuk ook niet, want het gaat hier ook steeds op en af doorheen Smeerebbe-Vloezegem en Steenhuize. Verder fietsen we via Sint-Antelinks en Woubrechtegem door het mooie landschap met de heerlijke vergezichten richting Aaigem. De laatste 6 km brengen ons via het Kasteelpark “Graaf Du Parc Loc Marie” te Herzele naar de Startplaats op de gezellige burchtweide.

Nog dit: het parcours van 67 km en 77 km is een niet te onderschatten tocht, met een moeilijkheidsgraad (grote) C, maar zeer mooi met prachtige uitzichten en vergezichten en een al even prachtige natuur, dus een aanrader voor wie niet afgeschrikt is door het zwaardere werk. De rit van 67 km bevat 550 hoogtemeters en de rit van 77 km zal flirten met de 900 hoogtemeters en enkele pittige afdalingen. Kortom een niet te missen tocht, voor de meesten onder ons onbekend terrein.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje: heerlijk streekbiertje De Ryck, broodje, en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de burcht.