You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Cyclo 25 km

Cyclo 25 km

Inschrijven en start:
7u00 tot 14u00

Leden Cy. Vl. / VWB / FCBW: € 5,00
Niet-vergunninghouders: € 7,00

Deze tocht is met uitzondering van de Korrestraat in Steenhuize volledig vlak dus ideaal voor gezinnen en kinderen.

Er is één bevoorradingspost voorzien.

Vanuit de mooie en aangename startplaats op de grasweide achter de Herzeelse Burcht gaat de tocht langs het smalle kasseiwegje langs de kerk via het gemeentehuis naar de Molenstraat met de prachtige houten Molen Ter Rullegem. Verder fietsen we naar Woubrechtegem en Sint-Lievens-Esse. Vanuit Sint-Lievens-Esse langs landelijke wegen verder naar Steenhuize.

Hier gaat het via de hellende Korrestraat verder opnieuw richting Sint-Lievens-Esse voor de bevoorrading op de parking van Café De Paling na 13 km, ook de bevoorradingsplaats van de VTT 25 km en derde bevoorrading van VTT 75 km.

Hier is gelegenheid tot sanitaire stop (toilet op de parking) en voor wie wil is er gelegenheid voor een heerlijk glaasje gerstenat binnenin de gezellige herberg De Paling.

Na de bevoorrading fietsen we langs de Pardassenhoek richting Grotenberge. Verder langs de Leenstraat en Hoogstraat met op de rechter zijde de mooie witte stenen Molen Ter Rijst een andere bezienswaardigheid die Herzele rijk is.  Nu komt het einde van de tocht via de Ouden Dries en Burg. Matthysstraat te Herzele vlug in zicht.

Eens aangekomen, kan iedereen genieten van een lekker streekbiertje Arend De Ryck en een lekkere hap.

De kids kunnen deze tocht in groep en onder begeleiding meefietsen. Voor meer info zie Kidsprogramma.