You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Editie 2015

Willems Veranda’s Classic en Fietstochten Willems Veranda’s. Zaterdag 2 en zondag 3 mei.
Organiserende club : WTC Wijngaardvrienden Herzele 

Verslag

Met  meer dan 2500  fietsers mochten WTC De Wijngaardvrienden & Willems Veranda's met een zeer grote tevredenheid terugblikken op deze 3e editie.  WTC De Wijngaardvrienden ism Willems Veranda’s trokken de lijn van verregaand professionalisme van vorig jaar met verve door.

Op en rond het pittoreske Burchtplein in Herzele was het zaterdagmorgen van heel vroeg, reeds een gezellige drukte van af- en aan rijdende fietsers en wielertoeristen die er de start namen van de Willems Veranda’s Classic.

Het grote succes van de Willems Veranda’s classic van vorig jaar mocht zich dit jaar opnieuw herhalen. Waarvoor dank aan alle deelnemers. Opnieuw een toporganisatie van VZW WTC De Wijngaardvrienden Herzele ism Willems Veranda’s en de logistieke steun van het gemeentebestuur van Herzele. Een gevarieerd aanbod voor elke fietser (kids inbegrepen) met afstanden van 25 tot 140 km, cyclo- en mountainbiketochten door het prachtige achterland van de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen,  pittoreske  parcours langs rustige en schilderachtige wegen, zeer verzorgde en voldoende bevoorrading, zeer goede en attente bewegwijzering, seingevers aan de gevaarlijkste oversteekplaatsen, animatie met de lokale radio STAR, springkasteel, speeltuin, gratis aandenken, gratis massages na de rit, talrijke prijzen waaronder een Bianchi racefiets te winnen, eet- en drankgelegenheid, enz… Geen wonder dat alleen al op zaterdag bijna 2.200 fietsliefhebbers opdaagden, en zondag ondanks het zeer slechte weer toch nog meer dan 300 er bovenop.

 

Burgemeester Johan Van Tittelboom en schepen van Sport Stefaan Lauwaert keken met grote tevredenheid terug op deze prachtige organisatie. Tourwinnaar Lucien Van Impe, minister Alexander De Croo, staatsecretaris Bart Tommelein, voorzitter Tom Van Damme van de Belgische Wielerbond, Marnix Duprez namens LM-Classics-partner Kortweg Cycling Travel, het Willems Veranda’s Continentale wielerteam, prof renners o.a. Edward Theuns, Preben Van Hecke, veldrijder Klaas Vantornout en vele andere bekenden, stonden mee aan de start. 

Dit alles getuigt van grote professionaliteit. Proficiat aan alle medewerkers van deze super geslaagde Willems veranda’s Classic.