You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

VTT

VTT 75 km

Inschrijven en start:

  • 67km > 7u00 - 9u00
  • 58km > 7u00 - 9u00
  • 48km > 7u00 - 10u00
  • 36km > 7u00 - 10u00
  • 27km > 7u00 - 10u00

Leden Cy. Vl. / VWB / FCBW: € 4,00
Niet-vergunninghouders: + € 2,00

De mountainbike routes zijn aan hun 5e uitgave toe dus dachten we tijd voor verandering.
In 2018 zullen ze er totaal anders uitzien. Na enkele jaren richting Erpe Mere en Haaltert te zijn gefietst kie-zen de Wijngaardvrienden ervoor om hun tochten te oriënteren dwars door de Herzeelse beemden richting Vlaamse Ardennen en zijn Vlaamse klassieke hellingen.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje: heerlijk streekbiertje De Ryck, broodjes en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de burcht.

Vijf afstanden kunnen er gefietst worden (27 – 36 – 48 – 58 & 67km). Er is dus voor elk wat wils met hier en daar een stevig stukje klimwerk, zodat de dikke banden liefhebber hier zijn gading kan vinden. De mountainbiketochten slingeren zich door weg, bos- & veldwegels.

Starten doen we op de burcht-weide in het centrum van Herzele richting Zottegem en verder naar Michelbeke waar we de Berendries en zijn flanken opzoeken. Na de omgeving te hebben verkend rijden we verder richting Brakel waar we in de Rijdtmeersen aan de visvijver genieten van een 1e bevoorrading. De rit zet zich verder doorheen Brakel en Lierde constant op en af met oa. Elverenberg en de Potaardeberg. Voorbij Lierde zien we Geraardsbergen opduiken met zijn gekende MUUR die we dan ook beklimmen in deze rit. Daar zal ook de 2e bevoorrading plaats vinden.

Kies je niet voor de MUUR dan kan er een kortere lus genomen worden richting Idegem . De lus van de MUUR neemt je echter niet alleen mee naar de Muur maar ook naar een andere klassieker nml. de Bosberg. Na deze beklimming via onverharde we-gen sluit deze lus opnieuw aan op de kortere afstanden om zo bij een 3e en laatste uitgebreide bevoorrading aan te komen aan het sas in Idegem.

Na deze energieboost zetten we het laatste stuk in richting Herzele. Onderschat dit stuk ook niet want het gaat hier ook steeds op en af doorheen Smeerebbe-Vloezegem en Steenhuize. Verder fietsen we via Sint-Antelinks en Woubrechtegem door het mooie landschap met de heerlijke vergezichten richting Aaigem. De laatste 6 km brengen ons via het Kasteelpark “Graaf Du Parc Loc Marie” te Herzele naar de Startplaats op de gezellige burchtweide.

Nog dit, het parcours van de 67 km is een niet te onderschatten tocht, met een moeilijkheidsgraad (grote) C, maar zeer mooi met prachtige uitzichten en vergezichten en een al even prachtige natuur, dus een aanrader voor wie het zwaardere werk niet afschrikt. De rit van 67 km bevat 550 hoogtemeters. Kortom een niet te missen tocht, voor de meesten onder ons onbekend terrein.

Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje : heerlijk streekbiertje De Ryck, broodje, en gezellig napraten in de prachtige groene omgeving van de burcht.